Інгредієнти:
-
Сир сичужний твердий, напівтвердий або суміш сичужних сирів – 1 кг.
Камамбер - невдаха - Молоко – 600 мл.(для м'ких сирів менше)
- Масло вершкове – 220 гр. (82,5% жирність)
- Вода питна – 360 мл(для м'яких сирів менше)
- Сода харчова – 39 гр.
- Кислота лимонна – 30 гр.
Сичужний сир або їх суміш подрібнюємо на терці. (Я порізав ножем)
Робимо плавильний розчин, для чого в киплячу воду додаємо соду, та вимішуємо до повного розчинення. Вимикаємо нагрів, та поступово додаємо лимонну кислоту: обережно буде бурхлива реакція!
Заливаємо розчином натертий сир, та спостерігаємо за плавленням
Додаємо половину молока, перемішуємо та робимо паузу 10 хвилин
Ставимо ємність на водяну баню, та продовжуємо мішати. Як почне активно плавитись збити міксером або блендером для подрібнення шматочків.
Коли температура зросте до 65 градусів додати масло, після чого знов вимішуємо міксером до однорідної маси, після чого продовжуємо вимішувати та гріти далі.
По досягненні 75 градусів додаємо залишок молока та продовжуємо вимішувати.
Вимішуємо сир 10-20 хвилин з нагрівом до 80 градусів - всі хімічні реакції повинні закінчитися.
Розливаємо сир по ємностям, та накриваємо плівкою або фольгою прямо по поверхні для запобігання утворення сухого шару.
Готовий сир після охолодження зберігати в холодильнику. Термін зберігання 10 днів.
- Висновок
- Я плавив невдалий камамбер, який досить м'який, тому використував лише половину молока, але мабуть був сенс скоротити й воду, як на мене сир вийшов трохи жидкуватий але смачний, треба обсяги рідини підбирати під конкретний сир.
Комментариев нет:
Отправить комментарий